over GoedSlecht

GoedSlecht verzamelt recensies. Van boeken, films, muziek en games.

Goedslecht is onafhankelijk. Wij streven ernaar om zoveel mogelijk recensies en reviews op één locatie aan te bieden. Zodat onze bezoekers makkelijk een beeld kunnen vormen over de kwaliteit van films, muziek, boeken en computergames.

Hoe werkt de GoedSlecht-score?

Elke film, game, boek of cd krijgt een score. Dit is een zogenaamd 'gewogen gemiddelde' van verschillende recensies. Om het simpel te houden: een review van een gerenommeerde bron telt zwaarder mee dan de recensie van een kleinere site. Overigens zijn deze verschillen niet onoverkomelijk groot, elke mening telt voor ons!
Daarnaast moet een item minstens 3 recensies hebben om een score te krijgen. Bij minder recensies kun je alleen aan de kleur (rood of groen) aflezen wat de voorlopige score is. Wel zijn de scores van bezoekers te zien.

Waarom staan er negatieve 'quotes' bij een groene (positieve) score en omgekeerd?

Soms kiezen we een negatieve quote omdat daarmee in zo'n geval de review het beste samengevat wordt. Een recensie kan in totaal positief uitvallen, maar tegelijkertijd heeft een recensent misschien een kritische kanttekening. Voor de score kijken wij altijd naar de hele recensie.
Kan mijn site ook meetellen?

GoedSlecht gaat uit van (semi-) professionele bronnen. Vooral om de continuiteit en kwaliteit te waarborgen. Maar daarmee sluiten we hobbyisten zéker niet uit. Heb je een site waarop minstens 20 reviews in een periode van ten minste zes maanden zijn gepubliceerd, dan horen we graag van je via partners@goedslecht.nl